19/8/19

Monte Perdido-Aubisque-Gavarnie

Tercer dia en moto i primer del Tour Monte Perdido. Ens alcem a la mateixa hora de tots els dies, a les 7. Desdejunem i comencem la ruta, anem direcció Escalona. Com no se si tenim alguna gasolinera en la ruta prompte, decidisc primer desviar-me uns 6 km per anar a una gasolinera i ja anar tranquil. Una vegada en el dipòsit ple tornem a Escalona i comencem la ruta pel Cañón del Añisclo que fam fer el dia anterior.
Tal i com ens havia dit Tomás, l'organitzador.... aprofitem per a fixar-nos en detalls que el dia anterior no havíem fet.

Es matí i tampoc hi ha tràfic.

Caminem un poc però només creuem el riu i tornem i no arribem a l'Ermita.

Tornem a pujar fins el Mirador del Añisclo.

Però esta vegada baixem i anem direcció Nerín, on ens tenen que segellar un salconduit i ens fem un cafè.

Tornem un poc arrere i anem direcció Fanlo i Sarvisé on ja agarre la nacional que ens porta fins Broto. Allí tenim un "extra", la Cascada de Sorrosal, amb gent fent una via ferrata pel costat.

Reprenem la marxa direcció Torla, la següent parada hauria de ser en Monte Perdido, continuament a la vista.

Però com no es pot arribar ens desviem per a fer un altre "extra" cap als campings de Bujaruelo, pel costat del Riu Ara amb unes vistes espectaculars. Un vegada arribem als Campings tornem arrere a Torla i ara agarrem direcció Biescas.
Passem l'Embassament de Búbal, la carretera es fenomenal. Passem per un altre embassament, el de Lanuza. Arribem a Formigal, on ens tenen que posar un altre segell. La foto ens la fa un matrimoni d'Ontinyent jajajajajaja
 

Reprenem la marxa i al poc arribem a la frontera en França, el Portalet.


Em done conter que la GoPro te la memòria plena, pose una altra targeta que porte però la càmera no la detecta.... vaig a comprar una altra.... i tampoc la detecta.... CAUENLAMAR!!!!! Ja no puc gravar res mes... només fer fotos. Arriba una moto i van amb impermeable posat.... mala barraca
Comencem a baixar el port, dalt feia bona temperatura però al mateix temps que baixem comença a fer fred. Quan comencem a pujar pare per a posar-nos la part de dalt de l'impermeable. Aixó ens tapa del fred i si cauen unes gotes ja el tenim posat.

Als dos quilòmetres torne a parar, comencen a caure gotes. Quan abans ens posem la part de baix de l'impermeable menys ens banyarem. Cada vegada està agarrant-se mes i hi ha una estona que cau en ganes. Arribant dalt ja no plovia però molta boira.... tanta boira que ni vaig vorer les bicis.

Gràcies a un xic català que anava en bici i que ens va fer totes les fotos que vam voler, i després li vaig fer jo a ell.

Després anem a dinar, que bona idea que hi haja un bar allí.


No plou però hi ha molta boira, així que ens tornem a posar l'impermeable i comencem a baixar. No hem pogut disfrutar de les vistes per la boira.... ja tinc excusa per tornar jajajajajaja
Ací hi ha un altre port, el Col de Soulor.

Continuem baixant i ens trobem a uns porcs en mig de la carretera, ja havíem vist vaques i sobretot.... les seues bonyigues jajajaja Una vegada baix pare a una gasolinera per a fer un repostatge i continuem cap a Luz Saint Sauveur on hi ha un helicòpter pujant turistes, hi ha una bona cua.

Passem Gédra i arribem a Gavarnie. Tomás ens havia avisat dels horaris francesos per a sopar.... ens havia recomanat sopar primer i després pujar al Col des Tentes per vorer la posta de sol.... però hi ha boira.... molta boira.... i encara es prompte.... pues pugem ens fem la foto per al control de pas i quan arribem a Gavarnie ja hem acabat la ruta per hui.
La pujada al Col  es espectacular... però no es veu res.... hi han borregos i vaques pel camí.... i les seues bonyigues. A 10 metres no es veu res... hi ha algo a la carretera.... una vaca???? ah no... es un ciclista jajajaja
Arribem dalt de tot, al Col des Tentes, 2.207 metres

Mes borregos pel mig de la carretera.

Comencem a baixar de nou fins arribar al poble de Gavarnie i anem directes a l'hotel.

Encara hem arribat molt prompte a les 18'15. Tenim temps de sobra per a pegar-nos una dutxa calenteta i després baixar a sopar.... en horari francès..... en horari valencià es berenar jajajajajaja
Primer ens trauen una bona perolà de sopa.... uns 2 litres almenys jajajajaja

La veritat es que estava calenteta i nosaltres una mica gelats tot i la reconfortant dutxa calenta. Després ens trauen una altra cosa que no recorde que era.... amb algo de carabací i molt bo.

Quan ja creiem que anaven a traurens els postre ens trau un altre plat, Roast Beef

Per a ser l'hora que era.... no vaig tardar en menjar-ho, Maite ja no va poder. De postre ens van traure crema catalana. Després anem a pegar una passejada.... son les 20'30 i totes les tendes estan tancades. Fins i tot podem disfrutar de les vistes de la Cascada de Gavarnie, la mes alta d'Europa

Maite torna a l'hotel i jo allargue un poc la passejada fins un poc mes amunt d'un camping. Faig alguna foto mes i torne a l'hotel. Ací la resta de fotos.   https://www.facebook.com/rafel.vidalsoler/media_set?set=a.10157239717001138&type=3 .
 A descansar i demà matinar per a continuar amb la ruta. El mapa de hui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada