23/8/13

Camí del Cid. Terres de Frontera+Desterrament

Dilluns teníem l'última etapa de ruta del Camíno del Cid en moto, però esta vegada anàvem a fer dos rutes, Terres de Frontera i El Desterrament. Vam esmorzar on estàvem allotjats, La Antigua Fonda. Cosa que tenim que agrair als propietaris perquè ho van tindre que preparar mes prompte del que tenien per costum. Com ja he dit el tracte dels propietaris excel·lent.
Eixim cap a Sigüenza i quan arribem l'Oficina de Turisme encara no estava oberta, aprofitem per fer fotos.

Continuem cap a Atienza, novament segellant el salconduit a un altre establiment.

Continuem cap a Berlanga de Duero per una carretera que creia que m'habia perdut, no pot ser que la ruta vaja per ací, però finalment arribem a la localitat on el Cid va ser alcalde.

Continuem cap a un poble molt xicotet, Quintanas de Gormaz. Com a dada curiosa el poble mes xicotet pel que passa el Camí del Cid es Navapalos amb només 1 habitant. Arribem al següent poble, El Burgo de Osma on estaven de festes. Tenien a la plaça de poble uns castells inflables per a xiquets. Reprenem la marxa cap a San Esteban de Gormaz.

Arribem a Alcubilla d'Avellaneda, un altre poble molt xicotet que també estaven de festes. Com ens segellaven a un bar aprofitem per sentar-nos per a dinar però només tenien per a fer entrepans.

Després va vindre la única vegada que m'he enganyat en tota la ruta, va ser per fer-li cas a un borraxí que hi havia al bar. Després de fer 30 km de mes vaig tornar al bar i vaig continuar la ruta tal i com la tenia prevista per anar cap a Peñaranda de Duero ja a la província de Burgos i arribar a Caleruega.

Tenim que anar a un altre establiment també per a que ens segellen el salconduit, no pareixia molt econòmic. Després de fer-nos un refresc a eixe mateix lloc reprenem la marxa per arribar a Santo Domingo de Silos. No podem visitar el Monestir i després de pegar una passejada i que ens segellen el salconduit a un altre establiment hoteler reprenem la marxa.

Arribem a un altre establiment hoteler, com no. Esta vegada a Covarrubias. El Camí del Cid hi ha que prendre'l amb calma.

Continuem, ja ens queden poques parades per arribar al destí, abans d'arribar a Cuevas de San Clemente ens fem una foto.

L'home de la casa rural on ens han de segellar m'explica com arribar a Vivar sense passar per Burgos i al poc arribem a la localitat natal del Cid Campeador.

Després de pegar una passejada i fer-nos fotos al Monestir on estan les copies de l'Espasa i del Cantar del Mio Cid reprenem la marxa per arribar a Burgos, on estem allotjats ens posen l'ultim segell de la ruta. En total han sigut 49.

Després de pegar-nos una dutxa eixim a sopar, no ho fem molt llarg perquè ací fa una mica d'aire i fa un fretorro que talla el......

Unes quantes fotos de la ruta i el camí que hem seguit.


View Larger Map

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada