7/8/21

Rotglà - Anna by 3 en ruta

 L'altre dia vaig vorer un vídeo de Gabi de 3 en ruta per Rotglà i només vaig reconeixer una baixada, la del Riu Anna i que fa mes de 10 anys que no he fet.... com soc de "culo veo culo quiero" pues he anat a fer-la. Però l'he fet eixint des de casa, així que en lloc de 34 la ruta ha sigut de 72 km.

A les 7 en punt em pose en marxa, pot ser hauria d'haber agarrat les llums, menys mal que només he fet uns 200 metres per on passen cotxes. Quan arribe dalt del port comença a eixir el sol.

Baixe el port i pel Camí la Palla cap a Novetlè, em desvie pel polígon cap a Vallés, La Granja de la Costera i Rotglà on comença "la Ruta", ja porte 18 km. Veig un cartell d'una area recreativa que diu Font de Fidel però no he vist res. Continue i comença una forta pujada a l'Alt de Carraposa, bones vistes de Xàtiva.

Comença la primera baixada, no la conec. Es divertida, xula i sense dificultat.... apta para todos los públicos.

Arribe baix i el track fa un bucle.... primera cullera mosca.... m'he enganyat i no he anat per on tocaba (però m'he donat conter al tornar). He baixat pel camí i després he pujat per un caminet entre bancals i he tornat al track correcte. 

Baixe per una senda al Barranc del Clot del Sastre que si conec, però només a l'inici, la resta no. Després comence a pujar i de seguida la segona baixada que no conec.

A l'igual que la primera baixada, esta segona, tampoc està molt marcada. El que em fa pensar que no passa mola gent per ací. Es una baixada també fàcil però prou empinada, acaba just dins del barranc pel que tens que fer uns metres. Després eixies a una senda que si conec, jo la faig de baixada quan torne d'Enguera però esta vegada la faig de pujada..... es pot fer.

Una vegada al camí vaig direcció Enguera però de seguida em desvie i vaig a fer la tercera baixada per senda.

Molt xula també, la veritat es que es una ruta divertida i facil. Arribe també al fons del Barranc de la Sal. Torne a eixir a un camí que conec, el que creua la carretera d'Estubeny. esta es la part de la ruta que vaig reconeixer del vídeo. El camí està asfaltat..... no ho estaba l'ultima vegada que vaig passar per ací 😂 Quan vaig a fer esta quarta baixada que si conec..... me'n passe de llarg.... ara la baixada comença un poc abans i es fa mes llarga...... moooooooooola. Fins que arribe baix de tot al Riu d'Anna.


Que poca aigua que passa.... en les vegades que es vam banyar els peus ací 😂😂😂 Està fent-se un poc tard per a esmorzar, creia que arribaria abans a Anna. Ara toca una bona pujada fins el poble. Abans es desviabem per una senda, l'he vist però com no se si recordaré tot el camí preferisc continuar el track i arribar al poble per esmorzar. Passe pel Gorgo Català però vaig primer a esmorzar.

Arribe al poble a les 10'45 i al primer bar que veig pare. Entrepà de la casa: Sepia, mes cacaus, olives, beguda i tallat 5'50 €. L'entrepà com he vist que no era res de l'altre mon no li he fet cap foto, però per eixe preu tampoc es pot demanar mes. Torne arrere i vaig al Gorgo Català.

Hi ha molt poca gent, així dona gust. Una de les xiquetes que està per ací banyant-se em fa la foto.

Torne arrere i abans d'arribar al poble pare a una font a reomplir la botella. Travesse el poble i passe pel Gorgo de la Escalera.

Per ací està petadissim de cotxes.... una burrà!!!! Hi ha cua per baixar.... hi ha un vigilant dient que està el cupo ple i que no poden baixar, també hi ha que pagar. Continue, un tros per carretera i després de la rodona millore el track de Gabi..... en lloc d'anar per la carretera vaig pel camí que hi ha al costat😂

L'avantatge de passar per un tram que conec. Després continue pel camí i al poc ve un altre desviament. Esta vegada també està xulo. En lloc d'anar per camí vaig per senda i després per dins del Barranc del Clot del Sastre. Torne a eixir a camí conegut però abans d'arribar a la Caseta dels Enans em torne a desviar. Torne a fer un altre bucle per on he passat pel matí. Arribe a l'inici de la quinta baixada.


Senda xula entre molts arbres. Torne a eixir a la carretera d'Estubeny però per un camí cap amunt. Al poc arribe al que ha sigut el primer bucle del matí i es quan m'he donat conter que m'he enganyat, tampoc ha sigut per molt. Arribe a Rotglà, son les 13 hores.... els quilòmetres que porte i els que em falten per fer em donen igual, la calor que està fent no.

Continue per on he vingut i quan arribe a la Granja de la Costera pare al bar. Tire l'aigua que porte i em pose un refresc fresc amb gel a la botella.... no dura ni dos segons. Pose aigua i amb el gel està fresca, però fa molta calor. Continue cap a Vallés. Quan arribe pare a una font i m'acabe l'aigua fresca, gel ja no en queda i torne a posar aigua.

Continue cap al polígon de Novetlè i comence a pujar el port de l'Olleria amb 67 km. L'aigua ja està bollint i no puc beure, vaig glopejant-me i tirant-la. Arribe dalt del port i directe a casa on he arribat a les 14'30 i els 72 km que he dit al principi. Anava d'estreno d'uns pantalons que han resultat molt cómodes.

El perfil de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada