24/8/21

Naixements Riu Guadalaviar (Turia) i Tajo

 Ahir ruta llarga en la moto, ja habia estat en alguns llocs però en altres no. Vaig passar per ahí el dia que vaig estar d'excursió en les xiquetes i he anat a repetir.


No puc eixir abans de les 6 pel toc de queda. Així que m'he alçat quasi a les 6 per a poder eixir de la gasolinera a les 6'20. Per ací fa uns agradables 24ºC, autovia i manta cap a Utiel, quan puge el Viaducte de Bunyol la temperatura va baixant fins els 18ºC. Paradeta cafetera i continue cap a Sinarques, Talayuelas i Landete on continua baixant la temperatura fins els 15ºC...... QUE FRETORRRO!!!!!😩😩😩 Em vendria molt be el forro de la jaqueta però no l'he agarrat. Continue fins Cañete (bon porter😅😅) on em desvie un poc per anar a la gasolinera i fer el primer repostatge amb 232 km. Continue cap a la Llacuna de Laguna del Marquesado.

Puge el port i el baixe per arribar a Valdemeca, vaig esmorzar ací una vegada i me la van clavar així que a eixe bar ja no vaig i busque un altre. Li pregunte a un xic al costat de l'esglesia i em diu on en hi ha un, però que igual encara està tancat. Vaig i efectivament està tancat però senc un soroll, aparte la cortina de la finestra i li pregunte a la dona, em diu que obri a les 10 però ja que estic allí obri, son les 9'30. Aixó es obrir un bar i lo demés tonteries😅😅😅 Llom d'orza, bacon, olives, beguda i tallat 7€. Vale.

Em torne a posar en marxa però encara fa frescor, continue cap a Tragacete i em desvie per a pujar el Port de El Cubillo..... ES-PEC-TA-CU-LAR. Damunt inversió tèrmica.... dalt 24ºC.

Continue cap a Guadalaviar, puge un port i després el baixe fins arribar al poble. Està indicat per anar al riu però per un camí de terra, la primera rampa la puge, la segona..... ja no m'apanya.... així que pegue la volta i baixe per no deixar la moto en un camí pel que pot passar ramat. Em canvie i comence a pujar a peu, està mes aprop del que em pensava.

El riu naix d'este forat.

Dos metres mes abaix hi ha una cara tallada a una penya.... es la de l'esquerre😂😂😂😂😂

Baixe pel mateix camí i arribe a una fonteta..... ideal per a refrescar-me un poc..... perquè esta tant fresca com la del naixement.


Em torne a vestir de romà i em pose en marxa, vaig vorer una senyal indicant el "Mojón de las tres provincias" però no vaig vorer res. Continue i després de baixar un portet em trobe una cosa molt graciosa, hi ha un ramat creuant la carretera i el gos està parat com si fora un policia tallant el tràfic😂😂😂😂


Han passat moltes ovelles però quan el gos s'ha apartat he passat, tot i que encara en quedaven per passar. Finalment arribe al Naixement del Riu Tajo que ja habia estat, està mes sec que les altres vegades.

Continue cap al següent objectiu, que està aprop, la Sima de Frias.

Puge un altre port i el baixe per arribar a Calomarde, ja vaig vorer açó el dia que vaig vindre en les xiquetes però no se que hi ha, així que....


Em pose el banyador i vaig cap adins, vaig caminant prou de temps pujant per unes pasareles de ferro i uns palets de fusta fins que arribe aun bon lloc per pegar-me un bany. Si entre mes cap adins perdré molt de temps.

Després del reparador bany, ara ja fa calor, continue cap a la Cascada de Calomarde, hi ha molta gent i no pare. Es quasi hora de dinar, així que directe a Albarracín per a buscar lloc. Mentre espere taula em demane un aquarius dels meus 😅😅

El menú te molt bona pinta, el primer no es tria, els trauen els tres.

El primer primer....

El primer segon..... amb la tercera dosi de la vacuna😂😂😂😂

El primer tercer....

Després el plat principal, codillo.


A la terrasa s'està molt bé, corre un bon airet però encara em queden molts quilòmetres per fer. Així que em torne a canviar i em pose en marxa al mateix temps que comencen a caure unes gotes..... després a les noticies de la nit van traure unes imatges de la pluja amb pedra que va caure..... de la que em vaig lliurar😯

Vaig direcció Terol i per la nacional cap a Villel. Veig que el riu per ací va marró... no se que haurà passat però aixó impedix un altre bany. Continue cap a Libros, Torrebaja, Ademus, Sta. Cruz de Moya, pare al Congost del Turia. Ací es veu el color de l'aigua.

 

 Contnue cap a Aras dels Olms i Tataigües, on pare a fer el segon repostatge amb 260 km. Aprofite per a fer-me un café fresc i continue cap a Tuejar, Chelva i un poc mes avant agarre l'autovia abans de Lliria per anar directe a casa i arribar just a les 19'00 hores i quasi 660 km

El mapa de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada