2/6/19

Canjáyar

Ahir va tocar fer un rutó en moto.... però rutó rutó. Havia quedat amb Vicent i Eduard a les 6'45 a una gasolinera d'Alacant però al final Vicent no podia vindre, així que Edu i jo quedem a les 6'15 a Muro.
Per tant tocava matinar, tenia el despertador posat a les 5'30 però a les 5'15 ja m'havia cansat d'estar al llit i m'he alçat, amb el dipòsit ple des del divendres ja ho tenia tot preparat i tranquil·lament vaig cap a Muro, al ratet ve Edu i després de vincular els intercomunicadors ens posem en marxa.
El lloc on volia esmorzar està molt lluny així que sense cap mirament.... autovia pura i dura. Primera sorpresa al eixir del túnel del Barranc de la Batalla, el termómetre baixa fins els 9º C. Jo amb roba d'estiu.... que fred!!! Amb els punys calefactables es va millor. Quan baixem el Port del Maigmó ja puja a 16º C i torne a ser persona. Per Alacant el sol el teníem darrere i molestava prou quan eixies per adelantar a algú.
Arribem a la província de Múrcia i parem a fer-se un cafenet. Després continuem i abans de parar a repostar veiem un camió volcat a una via de servei.... com pot ser??? a una via de servei???
Passem Múrcia, Sierra Espuña, Lorca, Puerto Lumbreras, Huercal-Overa, Vera i per fi soltem l'aburrida autovia per agarrar la N-340a direcció Sorbas.... que ganes tenia de fer alguna curva!!!! jajajajaja Primera paradeta fotogràfica, el Circuit d'Almeria.

Està la porta oberta i entren cotxes.... entrem??? Perquè ens han tirat d'allí, un poc mes i entrem a rodar jajajajajaja

Reprenem la marxa i arribem al segon lloc fotogràfic, el lloc d'esmorzar. Route 66.

Local decorat amb temàtica americana dels anys 50.

La música Rock'n'Roll i Rockabilly dels anys 50.

L'entrepà no era res de l'altre mon i el cafè tampoc, el preu prou car. Però clar... pagues el lloc.... per a sopars i amb actuacions musicals tal volta si que mereixca la pena.
Ens tornem a posar en marxa mirant l'observatori de Calar Alto que es veu dalt la muntanya i anem cap a Tabernas, passem per davant del Fort Bravo i el Mini-Hollywood però no parem. Continuem cap a Rioja i Benahadux on deixem la nacional i ens desviem cap a Alhama de Almeria, Illar, Instinción i Ràgol. Abans d'arribar a Canjáyar fem el segon repostatge i de seguida comença el port. La foto no es meua, tire d'internet. No em parat perquè estava xulíssim.

Arribem dalt, al Mirador de Canjáyar.


Pugem un poc mes i comencem a baixar, al pujar ja havia vist esta senyal i no he parat, al baixar no he pogut evitar la temptació i he parat. Menys mal que està obert.... estàvem acollonats jajajajaja

Arribem a un dels pobles amb nom curiós... però sense H.

De seguida comencem a pujar un altre port, el d'Escúllar. Primer la carretera està bé i sense tràfic, però al poc la carretera ja està mal.

1 de juny i neu....

Ací estàvem parats i el GPS deia que continuarem eixa direcció durant 38 km mes.... MAMA CACA!!! Continuem pujant fins el límit entre les províncies d'Almeria (per on hem pujat) i Granada. Estem a 2.038 metres. Edu para per a fer una foto i jo continue amb un nou company de ruta.... un cérvol que anava corrent pel costat de la carretera, frene un poc per a que vaja davant no siga que es creue i.... en efecte... als pocs metres creua la carretera..... MAL BIXARRACO!!!!
L'asfalt es de puta mare i sense tràfic, per desgràcia al poc torna a estar mal i tenim que anar espaiet durant molts quilòmetres. Després millora i arribem a Caniles. Des de que hem repostat i hem començat a pujar i baixar ports han passat 90 km.
Mirem l'hora, quasi les 14 hores i a Puerto Lumbreras no ens dona temps per arribar a dinar a bona hora. Així que decidim fer un poc mes i parar a Venta del Peral.
Vaig directe a canviar-me per estar mes fresquet, quan ens sentem son les 14'30. El dinar de menú amb varies begudes per 13€ molt bé.
Un plat d'amanida al centre, primer plat Amanida Murciana.... molt fresqueta i apetia.

De segon Secreto.

De postre Pa de Calatrava i tallat. Bon lloc encara que el servici un poc lent, el tindrem en conter per a futures visites. Reprenem la marxa a les 16'15. Quan passem Cúllar marca 30º C. Continuem cap a Puebla Don Fabrique i les seues aborrides rectes. Quan parem a fer el tercer repostatge queden 180 km per arribar a casa. Continuem cap a Caravaca, Calasparra i Jumilla on es veu que no havia editat bé la ruta i hem fet un tour turístic per la ciutat. Continuem cap a Iecla i abans d'arribar a Villena parem al Circuit de Karts per a descansar un poc i fer-se un refresc.
Ens tornem a posar en marxa, al arribar a Bocairent Edu es queda i jo continue cap a casa on he arribat a les.... i amb quilòmetres....

Unes 14'5 hores després d'haber-se posat en marxa a les 6 del matí. Mes o menys unes 11 hores damunt la moto. El mapa de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada