9/6/19

Vistabella - Puertomingalvo

Ahir un altre super-rutó en moto.... son les coses d'estar recuperant-se d'un constipat i no voler eixir en la bici. Com tenia un lloc per a esmorzar pendent de visitar, previa recomanació del putoamo dels esmorzars Rafa el Sorri, pues la ruta està clara.
A les 6'30 sona el despertador, agarrem trastos i "moem". Fa una mica de frescor però res important. Com el lloc està lluny, per a esmorzar allí es inevitable fer autovia. Parem a l'Area de Servei de Sagunt per a fer-se un calentet i continuem. Ací el GPS m'ha fet una cosa rara.... ja que jo volia anar per l'Embassament de Maria Cristina però ell m'ha tirat fins la Pobla de Tornesa per a deixar l'autovia. Tampoc passa res, ja he passat altres vegades per Costur i les Useres i ho conec. Una llàstima perquè es una carretera divertida. De totes maneres arribem a Atzeneta del Maestrat i anem directes a comprar una fogassa, un pa redó. Ma mare es de l'altra Atzeneta, la d'Albaida, i allí una fogassa es una altra cosa.
Comprem el pa i anem a la gasolinera, quan arranquem arriben unes motos antigues. Nosaltres continuem per a pujar el Port de Benafigos. Bon asfalt i gens de tràfic.


Per ací fa 15º C, molt mes fresquet que quan hem eixit de casa amb 19º. Baixem el port i de seguida comencem a pujar un altre, el Port de Vistabella o Coll del Vidre. Hi ha un mirador just abans d'arribar al poble però anem directe al bar que està fora del poble. Quan estem allí, sobre les 10'15 hores, arriben les motos antigues.

Sense comentaris.... una imatge val mes que mil paraules.

Maite deia que ja no feia falta que dinarem jajajajaja

Després de l'àgap, reprenem la marxa. Està fora de ruta el Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, però ja que estem tan aprop....

Quan baixem tornem a passar per davant del bar i arribem a l'encreuament per anar cap a Puertomingalvo, veig una senyal... Pont romà.... pues anem... total.
Entrem per un camí asfaltat i de seguida una altra senyal, ara per un camí de terra. Li pregunte a un home que va passejant el gos i em diu que està a uns 4 km i que el pitjor tram es el de baixar al riu.
Anem i als 4 km just quan comença una baixada mes empinada deixe allí la moto. Comence a baixar a peu, es veuen dos curves mes mal però la resta tampoc està tan mal. Així que faig un Marc Marquez.... comence a córrer amb el mono, les botes i el casc posats jajajajaja
Pare de córrer i comence a llevar-me coses.... en marxa la braga i el forro de la jaqueta no molesten però corrent es una altra cosa. Comence a pensar que està molt lluny o que m'he enganyat quan veig una senyal indicadora. Espere que siga un pont xulo perquè com siga una puta merda en la caminata que estic pegant-me. Meu lleve tot i continue baixant.... mes encara??? no pot ser.... estava apunt de tornar arrere quan per fi veig el panell explicatiu

Es com si fora el de Cangas de Onís, però mes xicotet.


Carlos segur que per ací hi ha una rutaka en bici.... el bar per a dinar ja el tinc controlat jajajajaja. Ara toca tornar fins on m'he deixat la moto.... perquè no hauré baixat en ella????... menuda putada!!!!. En la pujada pare a un pou que he vist al baixar. Si fora una font si que beuria però al estar l'aigua parada no ho faig.... es veu neta.... clave el cap dins per a refrescar-me un poc i continue fins arribar de nou on estan la moto i la dona, hi hauran uns 3 km mes. Amb el Penyagolosa al fons.

Tornem a eixir a la carretera i anem direcció Puertomingalvo. El google deia que si que hi ha carretera asfaltada,el gps no. Durant un tram si que hi ha i en bon asfalt però passem un túnel, canviem de província.... i d'asfalt. Bé lo de asfalt es per ser educat, perquè està molt mal, molta grava. Ens creuem amb un grup de motos... bé... si ells han passat es que es pot. Arribem a una carretera i al fons Puertomingalvo.

Aparquem la moto a l'ombra i fem una passejada.... la veritat es que la jaquetes posades no molesten. Sala "polivalent" de l'Ajuntament jajajajaja

Portal de Dalt o Sant Antoni.

Açò es el que es podria dir "Aparcar a la porta" jajajajajaja

El castell està tancat però per una saetera puc fer una foto.

Reprenem la marxa i el gps em torna a fer una altra cosa rara.... o l'he fet jo???

Tenia que anar cap a Villahermosa, he vist una senyal que indicava Villahermosa i Linares.... però ja no he tornat a vorer res i en lloc d'anar cap a Villahermosa i Montanejos hem anat cap a Linares de Mora.

Per sort la carretera es bona i gens de tràfic, baixem el Port de Linares amb 16º... a les 14'30 hores i fugint de les aglomeracions trobem un bar amagat per dins del poble.

Son les 15 hores i no tenim molta fam, així que algo de picadeta i sobretot beure.... menys mal que no fa calor.

Quan estem dinant li plantege a Maite.... si continuem ruta arribarem a casa passades les 21'30... si agarrem l'autovia 3 hores menys.... no no no les 21'30 massa tard jajajajajaja Si m'arriba a dir que continuarem la ruta em cague damunt jajajajajaja
Passem Nogueruelas i Rubielos de Mora.... creia que l'autovia estava mes prop. Quan arribem a ella no em marca cap gasolinera en ruta, això vol dir que està a mes de 70 km. Així que em desvie cap a Venta del Aire i li pose per si de cas no tinc prou.
Tornem a eixir a l'autovia, queden 180 km per arribar a casa. La temperatura va pujant fins els 25º per València però torna a baixar arribant a casa. La veritat es que ha sigut una bona temperatura. Arribem a casa a les... i amb quilòmetres.

El mapa de la ruta.

Ací la resta de fotos. https://www.facebook.com/rafel.vidalsoler/media_set?set=a.10157053472761138&type=3 La veritat es que hem fet mes autovia del que m'agrada però bé.... al bar hi han mes coses per provar perquè tenien molt bona pinta, així que com va dir Terminator..... TORNARÉ!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada