4/1/20

Miravet

 Maite i jo vam estar una vegada a Miravet i Valderoures i ens vam quedar en les ganes de tres coses, hui dos han quedat satisfetes. L'altra per a un altre dia. Tenia esta ruta planificada des de ja fa molt de temps, no havia caigut en l'alliberament de l'autopista però dona igual.

Tenia pensat anar el dilluns 30 per acabar l'any ruter, però per un imprevist no vaig poder. La deixe per al dia 2 i començar l'any, però un altre imprevist i tampoc.... a la tercera va la vençuda.
A les 6'30 sona el despertador, Maite se'n va a treballar, jo de vacances. A les 7'05 dipòsit ple i en marxa. Fa 3ºC i es nota la rasca, bon invent el xaleco i els punys calefactables. Autovia i manta fins passar Almenara on pare a fer-me un tallat, estic xarrant amb un altre moter que havia quedat allí amb altres per anar de ruta, però he eixit jo abans de que arribaren. Continue per autovia fins Benlloch on ja la deixe per anar direcció Sant Mateu, La Jana, Traiguera i Sant Rafel del Riu on arribe passades les 9'30 i 254 km, 14 en reserva.
Ja que estic parat per a repostar i hi ha un bar, aprofite per esmorzar. Entrepà de sobrassada calenta.... a Tàrbena millor. El riu separa les províncies de Castelló i Tarragona. Continue cap a La Sènia, Raval de Crist i arribe a Tortosa amb el riu i el Canal de l'Ebre.

Un poc mes avant hi havia un assut on es veu una barbaritat d'aigua però no he parat, he continuat fins arribar al Pas de Barca.

Com feia un poc de vent he pensat que estava tancat, però de seguida ha eixit el xic de la caseta de l'altre costat i ha vingut. Ens pocs minuts puge a la barca.... pensava que es mouria prou, però te molta estabilitat.

Tenia el pensament preconcebut de que es mouria molt i seria lent però res de res.... no es mou gens i he passat super rapit..... cinc minuts des de que he arribat fins que he baixat??? Preu 2'50 €
 El següent objectiu de la ruta està a tir de pedra.... el castell. Son les 11'30.

L'altra vegada no el vam poder visitar perquè estava tancat.

L'escala de caragol es ben estreta, una persona grossa li costaria i dos no caben ni de conya

Des de qualsevol lloc del castell les vistes son espectaculars, però quan arribes a la Terrassa superior son flipants, llàstima dels núvols.


Fa un fretorro que talla el..... quina trialera mes xula que es veu per ahí jajajajajaja

A les 12'15 em pose en marxa, el anar soles fa que tot siga mes rapit. Continue  cap a Pinet de Brai i Prat de Comte, recordava esta carretera molt xula i així ha sigut.

Canvie de província, de Tarragona a Terol.

Arribe a Valderoures. L'altra vegada Maite i jo ens vam quedar a dormir ací, vam visitar el poble però el castell tampoc el vam poder vorer..... ho deixe per a un altre dia.

Continue cap a Fontdespatla, hi havia "una" indicació d'una Torreta.... dic "una" perquè ni he vist cap indicació mes ni la Torreta.

No perd mes temps i continue cap a Mont-Roig de Tastavins, son pobles aragonesos però tenen el nom i la gent parla en català.

El següent poble es Morella, bon lloc per a dinar.

No volia caminar molt ni perdre temps però al final ha sigut una parada massa llarga. Els bars estaven plens..... un divendres???? Al final he trobat lloc, no tenen menú. Un plat combinat i au

Quan he eixit era mes tard del previst i damunt una altra putada.... porte 185 km i la pròxima gasolinera està a 69 km.... massa just, pegue la volta i repose. Si haguera pogut fer 30-40 km mes m'hauria estalviat un repostatge i haguera arribat uns minuts abans.... però bé però bó.
Arribe al Port de Querol.... hi ha molta cua però goteta a goteta vaig avançant a tots els cotxes i al camió que va davant. Una vegada baix em desvie cap al següent objectiu de la ruta i comprar uns formatges que a mi i a la meua filla ens encanten jajajajajaja

Continue cap a la Torre d'Embessora i Atzeneta del Maestrat, hui no he pogut comprar fogasses. Esta carretera fins a l'Alcora m'encanta. Bon asfalt, poc de tràfic i molta curva.... però hui en hi ha alguna banyada i hi ha que anar en molta precaució, son les d'ombria les de solana no, però de totes maneres....
Passe Onda.

I em desvie cap a Artesa, hi ha un bar amb un cartell d'esmorzars ciclistes i moters..... hi haurà que Verihuar-ho. Continue cap a Tales, Benitandús, Veo, Alcudia de Veo, Ahín i el següent objectiu de la ruta, una curva de llaç.

La carretera pega la volta per damunt d'ella mateixa, així es veu al GPS.

Quan arribe a Eslida pare, per ací està tot molt banyat i tinc que anar molt espaiet. Si retalle ruta arribe 20 minuts abans, tampoc es molt de temps. Però per a no disfrutar les curves i ademés ja està fent-se de nit, tampoc mereix la pena continuar. Així que vaig cap a Artana i agarre l'autovia. La gent acaba de treballar i hi ha molt de tràfic. Arribe a la gasolinera del desviament cap a Benifaió i Llombai i pare per al tercer repostatge, si per Morella haguera fet uns km mes haguera arribat a casa abans, però també m'ha vingut bé fer una paradeta i estirar les cames.
Hora d'arribada i quilòmetres de ruta. 

Mapa de la ruta que volia fer, he retallat el tros de Sot de Ferrer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada