8/12/21

Monte Arabí

 L'altre dia li vaig vorer unes fotos a Pep Rutadura d'una ruta seua i em vaig quedar impactat..... TINC QUE ANAR!!!!!! El dimarts dia del pont era el dia adecuat. Per tant donar-li les gràcies a Pep per la ruta i pel telèfon del bar.


Un poc abans de les 8 arribe al lloc d'eixida..... a la porta del bar..... MOLT BE PEP!!!!!👋👋👋👋 El cabet en la faena😅

Habia passat moltes vegades per davant en la moto i no sabia que hi havia un bar allí. Està tancat..... cauenlamar!!!! a vorer si no obri entre setmana???? ja li cridaré a meitat matí. El sol encara no ha eixit quan em pose en marxa, tot i que fa fred tampoc es massa i no fa vent, el sol ho fa quan ja porte 1 km.

Vaig vorejant per bancals, m'adone que estic fent el Camí de Santiago al revés.

Fins que arribe a un monument, El Cerro de los Santos. Es un jaciment íber.

Passe per una propietat privada, hi ha un cartell indicant que no es pot passar però tot i que m'han vist ningú em diu res. Passe per un "poso".

Acte seguit tinc que obrir una porta d'un vallat, passa un home amb un gos... Buenos dias.... Bueno dia. Continue pel camí fins que em tinc que desviar..... primer no veia la senda al costat d'uns bancals, després es pot anar per ella sense problemes. Arribe a un punt on pareix que la ruta fa un bucle però no, Pep s'ha currat la ruta i es desvia per un altre camí per a que no es creue el track i així no hi ha confusió. Arribe a l'entrada del Monte Arabí.

La ruta està indicada a uns panells, vas pegant-li la volta a la serreta i tens indicacions, la primera es d'unes pintures rupestres.

Després arribe a la Casa del Guarda..... no pareix mal lloc per a viure.

Continue pel camí senyalitzat i arribe a un lloc que hi han molts petroglífos.

Després la senda es torna un poc mes estreta i vas pujant, la meua sorpresa es que estic dalt de l'abric on estan les pintures rupestres.

Continue per la senda, cada vegada es mes xula, el següent indicador es del "Corazón de Piedra" Un forat a una penya amb forma de cor.

Arribe a una especie de mirador amb una barana i unes escales, baix hi ha un jaciment. Però primer vaig a la cova.

Hi han uns sendristes que em venen de perles per a que s'aprecie lo gran que es la Cueva Horadada.

Aprofite per cridar al bar, em diuen que no hi ha cap problema per a dinar. Després de pegar un mos i xarrar amb uns ciclistes que arriben, i que també es la primera vegada que estan allí, em torne a posar en marxa. M'acoste al jaciment que he vist des de dalt però està tancat i no es pot entrar. El track continua una altra vegada sense creuar-se i em desvie, esta ha sigut la segona sorpresa del dia.... una senda xulíssima i molt llarga.

Quan pareix que arribes al final de la senda perquè hi han uns bancals, es devia a l'esquerre i continua per una altra senda, esta va pujant. Per ací ja anava justet, però encarant per la dreta per evitar l'escalonet haguera pujat.

Després hi ha un altre tram complicat amb uns escalons. Hi ha un cartell indicant que per una altra senda no es pot passar a partir de l'1 de Novembre perquè estan anidant les aus. Finalment arribe al Geodèsic de l'Arabí.

Arriba bufant un altre ciclista, diu que ho ha pujat tot i apretant. Li pregunte per la senda que no es pot fer i em diu que hi ha un vídeo...... l'he vist i es brutal.... tinc que tornar!!!!!

Les vistes pegant una volta de 360º son espectaculars😍😍 Ha merescut la pena la pujada.
Li dic a ell que vaja davant, ho coneix i jo tinc que anar mirant per on va el track. En un primer moment es pel mateix lloc que he pujat, però clar, baixar es molt molt mes rapit que pujar😅

Després ve una altra senda molt xula, la Rambla del Morteruelo. Es podria retallar ruta però no mereix la pena retallar distàcia i perdres la senda. Arribe a uns masos que es diuen el Morteruelo, continue pel Camí de las Huesas, on veig un cartell que em crida l'atenció..... uns metres mes avant un altre.....

Prohibido "cojer"..... li ha faltat posar CABRONES😅😅😅

Estic per una zona de Aerogeneradors, que m'ha recordat als gegants del Quixot.

Perquè..... haberlos hailos.

Son ja les 13'30 i comença a notar-se ja un poc el vent, però encara no es cap problema. Tot i que ja comence a estar cansat, al fons ja es veu el poble.

Arribe a un altre monument, creue la carretera tot i que ja estic prop del lloc d'eixida.

La ruta està molt currada, tot i que he fet 50 km quan he arribat al bar a les 14 hores, apenés he fet uns metres d'asfalt a l'eixida i uns pocs metres mes a l'arribada. Rutaka rutaka

Vaig a parlar amb l'amo del bar i em diu que puc dinar de brases o gaspatxo...... gaspatxo que es típic de la terra. Les brases ja vindré un dia amb la moto. Primer m'asente al costat de l'estufa..... he tingut que alçar-me, no fa tant de fred i estic axixarrant-me.

Em trau els entrants.... un refresc i uns cacauets, després una amanida i després un platet de morro.

Li demane un altre refresc quan em trau els gaspatxos.


 Amb un tallat 15€..... ni barat ni car, em pareix un preu raonable per la quantitat i qualitat. Bon lloc per a dinar després la ruta. L'esmorzar ja vindré un altre dia. Un horeta de cotxe i en casa a pegar-se una dutxa.

Fantastica ruta, ha merescut la pena vindre. No tinc cap dubte de que la tornaré a fer, igual que les altres rutes que m'ha donat Pep el track i que també he repetit.

Ací la resta de fotos. https://www.facebook.com/media/set/?vanity=rafel.vidalsoler&set=a.10159518740451138


2 comentaris:

  1. M'ha sigut un plaer llegir la teua impressió sobre aquesta meravella de monticle, s'adapta íntegrament a la realitat. Gràcies per la teua empremta i esment, una abraçada.

    ResponElimina