26/8/12

Ibón Bassa la Mora

 Ahir una altra ruta pel Paradís de la Zona Zero d'Aínsa. Esta era una ruta "d'altura". Teníem que anar a un poble que es diu Saravillo a uns 40 km per començar a pedalejar cap amunt cap amunt fins quasi els 2.000 metres i baixar un poc fins els 1.900 metres on hi ha un llac.

Es vam trobar aquest rètol.

Però com no deia quin tipus de vehicles nosaltres no vam pagar, em pareix un poc car, fins i tot per a un cotxe pagar 3€ per a pujar per una pista sense asfaltar. En canvi per a una bici millor que no estiga agggggsfaltat.

Quan ja dúiem uns 5 km vam arribar a un mirador amb unes vistes xulisimes, encara no estàvem massa alts.
 

Continuem pujant, no es molt empinat, de fet diria que menys del que pensava que estaria. A meitat pujada hi ha una bassa i parem per a pegar un glop

A l'altre costat de la bassa la vista també es bonica..... a vorer quina no ho es.

Continuem pujant.... açò es fa mes llarg que un dia sense pa. Comencem a estar ja a bona altura, de fet mai havia pujat tan alt amb la bici, al final arribem als 1.923 metres on està el Refugi de Lavasar.

Baixem un poc per una senda, es trobem una altra senda tancada amb un cordell i avisant de que es torne a tancar.

Mes avant pugem un poc i es trobem uns cavalls pastant i un poc mes avant arribem a la Bassa la Mora, un llac a 1.900 metres d'altura.


Evidentment en estiu la calor que està fent i sense pluja, el llac està una mica buit. Ací dalt no estem als 35 d'Aínsa, de fet fa una mica de gelor. Estaríem a uns 17 ºC i no apetia banyar-se i menys després de tocar l'aigua del rierol que arriba al llac.... està mes freda que la del frigorífic!!!!!!

 Després tornem fins el Refugi i comença la baixada. primer un poc per la pista que hem pujat i després ja per senda.... però quina senda.... esta es una de les rutes noves del Centre BTT i es nota que encara no ha passat molta gent per ací.
Hi ha moments que no saps per on va la senda, no pots anar mirant el gps i la senda al mateix temps.... hi han pedres i rames. Alguns trams son molt tècnics però en altres la velocitat que agarres es espectacular.... COM M'AGRADA EL ROCK'N'ROLL!!!!!!!!

La part final de la trialera que arriba al poble de Saravillo es com la de Planillé en Bajo Peñas o la Coasta Clàssica en La Doble Coasta.... rapida rapida amb escalons, revoltes, peralts.... QUINA HEMORRAGIA DE PLAER!!!!!

Arribem al cotxe, son les 14'30 i haviem eixit a les 9'00. Les 4 rutes que hem fet han sigut xulisimes. Qualsevol d'elles es per a repetir-la en quan torne a anar per Aínsa.... quan serà????? no ho se però ja tinc ganes de tornar.

Ací està l'enllaç per a vórer el vídeo i les fotos de la ruta.

El perfil de la ruta.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada