7/9/10

Terrible incendi

Anit va començar un terrible incendi a la Serra d'Agullent, que a hores d'ara les 19'00 hores continua en marxa. Estàvem a casa esperant que es fera l'hora per a pujar a la terrassa i vore el castell de focs artificials, però.... estava tardant molt.... que raro que tarden tant... i es vam asomar al balcó i la xiqueta em va preguntar: Papi... xooo que es??? OSTIA PUTA!!!!!! Un incendi.... ja està clar... els bombers estan allí i per això no fan el castell. Passades les 24'00 hores es veien clarament dos focus diferents i pareixia que estava nevant... però no era neu, era cendra.

Este matí quan m'he alçat, la columna de fum que es veia era impressionant, des de casa amb els prismàtics es veien les flames, aixina que he agarrat la bici i els prismàtics i he anat a vore per on estava.

He eixit i ja per Atzeneta caía molta cendra del cel, bufava un vent encara que no fort si que era constant.


Per la nit els avions no poden volar però des de bon matí ja estaven fent viatges.

Una volta dalt a l'Alt del Torrater les imatges son devastadores.
Es una serra amb mont baix i per culpa de l'aire no poden fer-se amb ell, he estat parlant amb un Policia Local d'Ontinyent que duia tota la nit per allí, ha estat contant-me com pujava la gent del poble a apagar el foc i com han tingut que desallotjar a la gent de les casetes. He estat en un punt que estava prou prop el foc i els del Seprona m'han dit que me'n anara d'allí.

La Senda dels Enginyers, per la que tantes voltes em disfrutat al passar per allí, està aixina.

Hi havia prou de moviment d'avions, a la primera foto es veu el color del cel per culpa del fum i a la segona foto s'aprecia també l'aire que bufava.




L'incendi està des de la Font Na Jordana d'Agullent, passant per la Senda del Enginyers fins al Sant Crist de Bocairent, no vull ni pensar com estarà el Barranc del Tarongers ja que es veia molt de fum per allí, a hores d'ara continue veient fum des de casa, m'ha dit ma mare que la gent està banyant les parets de les casetes.



Si no l'apaguen abans de que es faça de nit, hi ha molt de perill de que arribe a la Serra Mariola, i per allí de nit i sense avions.....

9 comentaris:

  1. Con lo bien y tranquilos que habíamos pasado el verano y ahora esto. Algun sin vida por que no se la merece habria que hecharlos al fuego que ellos mismos provocaron, encima esperando a que viniera un temporal de viento.. Sin verguenzas.

    Muy buena cobertura de esta tragedia.Pero mejor hubiera sido no tener que contarlo.

    ResponElimina
  2. Tienes toda la razón del mundo.... prefiero arañarme las piernas con los matojos que ensuciarme de negro por estar quemado.

    ResponElimina
  3. hola rafa un verdader desastre,yo hui he vist tambe els incendis y la veritat que molta impotencia.seu acabaran tot f.. de p...
    un saludet

    ResponElimina
  4. Q fills de putaaaaaaaaa!!!
    Porça miseria Rafa!
    Entre politicuchos poniendonos pegas para circular
    y esta gentuza pegandole fuego al monte no sé que
    va a ser de nosotros...y si no de nuestros hijos!!!
    Pa llorar!!!

    ResponElimina
  5. Quina putada, et cau el mon als peus quan veus una d'estes coses.

    ResponElimina
  6. Hui han dit a la radio que hi han un empleat de Tracsa detingut i que estan interrogant-lo.

    ResponElimina
  7. Després de 16 anys el foc ha tornat ha calcinar els paratges de la serra d'Agullent i els de l'Ombria i el Pou Clar d'Ontinyent-Bocairent. La ma traidora i assassina de l'incendiari ha esperat el dia perfecte per a tornar a perpetrar la seua barbàrie criminal. Davant la maginitud d'aquest problema, i les conseqüéncies desastroses que provoca, és clar que els polítics (i la societat que els vota) continuen any rere any sense aprendre la lliçó. Els mitjans són clarament insuficients, per bé que s'hágen augmentat darrerament, i la vigiláncia és prácticament nul·la. Cal un servei policial que patrulle constantment els nostres boscos per a disuadir o detenir els incendiaris. Calen més mitjans, amb base comarcal. Cal que després dels incendis es reforeste any rere any sense pausa i amb eficácia i control.

    Lamentablement, la gran majoria només es mou quan passen catàstrofes d'estes...

    ResponElimina
  8. Jo el que no se es perqué tarden tant en enviar gran quantitat d'avions.... bé... si que ho se... tots volen manar i fins que no li veuen les orelles al llop no reaccionen

    ResponElimina
  9. No hay palabras para describir lo que sentimos.

    Un fuerte abrazo Rafa!

    :-(

    ResponElimina