18/12/22

Triángulo del frio

 El "Triángulo del Frio" es una zona entre les provincies de Terol i Guadalajara on s'han registrat les temperatures mes baixes en una zona habitada en Espanya. En concret son Terol capital, Calamocha a la provincia de Terol i Molina d'Aragó (que no està a Aragó) a Guadalajara. Ací adjunte una nota de premsa de l'any passat tot i que els màxims histórics ja tenen uns quants anys.

https://cadenaser.com/ser/2021/01/12/ciencia/1610444257_384635.html


Divendres per la nit vaig treballar, entre que arribe a casa i em gite es fan quasi les 7.... quan em vaig alçar no habia dormit ni dos hores. Anar en moto una ruta tan llarga es una barbaritat però es que el dia 17 de desembre es el dia d'anar.... es cumplixen 59 anys de dixa data.

A les 9'20 em pose en marxa, com tinc el dipósit quasi ple no perd temps. Autovia i manta cap a Utiel, allí deixe l'autovia per anar cap a Sinarques i Talayuelas a la provincia de Conca on pare a fer-me el tallat i el primer repostatge. Continue cap a Ademús i entre a la provincia de Terol, aprofite per a fer la foto de Terol ací ja que entrar a la ciutat amb tràfic i parar-se a fer una foto no em mola molt. Terol, primer vèrtex del triangle.

Continue cap a Libros, Villel i Terol, ja tinc la foto però he vist un lloc que pot estar bé per a fer-la. Ara toca fer un poc d'autovia, la Nacional va pel costat però anar per una carretera recta amb rodones, menys lloc per adelantar i passar per pobles perdent temps no em pareix bona idea. Per ací la temperatura mes baixa de tota la ruta 6ºC..... estic dins del triangle del fred😂😂😂😂. Buscant informació vaig vorer que a un poble al costat de Calamocha, on està el record de baixa temperatura, també tenen un monolit recordant-ho, perquè diuen que també van alcançar eixa temperatura. Pareix que estan picats i els dos excluixen a l'altre.😂😂😂😂😂 Fuentes Claras "Kilómetro Cero del Frio"

Com estan els dos pobles molt aprop tal volta tinguen els dos raó. Em torne a posar en marxa i ràpidament arribe a Calamocha, segon vèrtex del triangle. La veritat es que quasi que em xafa l'ajuntament el fer fotos perquè han montat un arbre de nadal i una tarima, segurament per a que els xiquets entreguen la carta als Reis.


Em pose a fer fotos i s'arrimen dos xiquets mes curiosos que un gat..... em pregunten perquè estic fent fotos. Els explique i els pregunte si volen fer-me una foto, donen un pas arrere i em diuen que no 😂😂😂Ja tinc dos objectius de la ruta, em falten dos mes..... l'altre vèrtex del triangle i el lloc de dinar.


 Quan vaig vorer al Google Maps on estaba la plaça amb les plaques i que just al costat està este restaurant ho vaig tindre clar que dinava ací. Com em va sorprende vaig buscar info. La veritat es que te truquillo.... el nom es Carlos amb "C" no amb "K", i no es cap manta que s'ha aprofitat.... es el cosí. De totes maneres encara no eren les 13 hores i ja estaven quasi totes les taules ocupades, em van dir que tenia que esperar un poc i aprofite per a una cervesa

Entrants.

De primer "Pochas"

De segon "Secreto"

Postre "Crema de formatge"

La veritat es que estaba tot RICO RICO😅😅😅😅

Vaig eixir passades les 14 hores, m'encamine cap al tercer vèrtex però abans una fotillo a Calamocha que vaig tindre sort i em venia de camí sense desviar-me. El Pont Romà.

Només eixir de Calamocha es posa a ploure, lleu i intermitentment. Vaig cap a la Llacuna de Gallocanta.

I el poble de Gallocanta, un altre poble amb nom curiós.... com no va a cantar el gall???😅😅😅

Per ací es on mes plovia.

Finalment arribe al terver vèrtex del triangle, Molina d'Aragó que com ja he dit abans no està a Aragó. Pont Romà i Castell al fons.

Només eixir del poble entra la reserva, no problem la próxima està a 35. Continue cap a Taravilla, el Riu Tajo i Poveda de la Sierra.

Arribe a la gasolinera i el malson de qualsevol moter s'ha cumplit..... arribes a la gasolinera amb les últimes gotes de la reserva i la gasolinera xapada!!!!!!!!!!!!😱😱😱😱😱

Ara que faig???? Seguint ruta està a 49 km no arribe ni de conya, tornar arrere es inviable.... no arribe i ademés la pérduda de temps, mire al GPS on està la mes próxima i em diu que a 14 km.... no se si arribaré i estic desviant-me de la ruta. Em pose en marxa anant espaiet i mirant per si ve una altra moto per darrere i dir-li que pare a acompanyar-me. Afortunadament he arribat a la gasolinera amb 54 km de la reserva..... ACOLLONAT!!!!!😖😖😖

Si abans de desviar-me ja em deia que arribaba a les 20'27 hores, ara encara tardaré mes. No estic cansat de moment però no es pla. Li pregunte al GPS si torne directe i em diu que a les 19'30. Em pareix millor. Baixe per la Hoz de Beteta, ja he estat altres vegades per ací però ara està molt banyat, vaig darrere de la tronada😅

Continue cap a Cañizares, vaig passar una vegada però fins que no he passat pel tunel no ho he recordat. El que si he vist es que hi ha un port que l'evita.... queda anotat per a la próxima. Continue cap a Cañamares i Albalate de Noguera on vaig dinar una vegada. Agarre la Nacional direcció Cuenca, estic tenint sort no es autovia😅😅 Passe Cuenca sense entrar i quan arribe a Almodóvar del Pinar deixe la Nacional. Vaig tota l'estona o plovent o en sol però sempre amb el piso banyat.

Passe Campillo de Altobuey i quan arribe a Minglanilla ja si que si agarre l'autovia. Ací ja estic cansat i estaba pensant en arribar abans de que es fera de nit així que vaig be. Abans d'arribar a Requena es posa la reserva, arribe fins Carlet que està mes barata que a cap lloc que conec. Així que després de Xiva deixe l'autovia cap a Carlet on pare a fer l'últim repostatge. Després torne a agarrar l'autovia fins arribar a casa. Mes o menys el mapa de la ruta.

Hora d'arribada i quilómetres fets.


Ací la resta de fotos. https://www.facebook.com/media/set/?vanity=rafel.vidalsoler&set=a.10160273502541138

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada