4/7/21

Alt Tajo

 La setmana passada volia fer esta ruta i no vaig poder. Ahir si que la vaig poder fer amb matinada inclosa. 


Tenia posat el despertador a les 5 del matí, a les 4'45 ja m'he alçat. A les 5'15 eixia de la gasolinera amb 21º C. Autovia cap a Lliria on després s'acaba dita autovia. Continue cap a Chelva..... bars tancats.... a Titaguas i Aras dels Olms també. Per ací la temperatura es de 14º C😖😖. El Congost del Turia sempre espectaular.

La boira baixa a Las Rinconadas també molt xulo.

Continue cap a Santa Cruz de Moya..... bars tancats, també a Casas Bajas, finalment a Casas Altas si que trobe un bar obert a les 7'30 per a fer-me un tallat, es bar-tenda-panaderia.

El ser dissabte no soles m'ha perjudicat en els bars tancats per al cafenet, també a la gasolinera on tenia previst repostar a Mas de Jacinto. Continue cap a Libros, Villel i Teruel. Ací he tingut que desviar-me per anar a una gasolinera, però no ha sigut ni un quilòmetre, reposte amb 265 km. Ara agarre l'autovia per a teletransportar-me fins a Calamocha. Només deixar l'autovia pare al primer bar que veig i a esmorzar.

No me'n recorde del nom del plat.... creilles, ous i pernil en tallades grosses i fregit. Mes beguda, pa, olives i tallat per 8'50€. Molt bé. A les 9'50 em torne a posar en marxa.

Continue cap a la Llacuna de Gallocanta, està prou buida, hi ha que fer zoom per a vorer l'aigua.

Hi ha un mirador amb panells informatius, inclosos des de on venen les aus i les distàncies que recorren.... però podrien llevar les herbes almenys una vegada a l'any.

Em torne a posar en marxa i canvie novament de provincia, ja porte unes cuantes, al fons l'aigua de la llacuna.

No soles de curves viu el moter.....

Arribe a una altra llacuna, esta encara està mes buida, de fet totalment seca.


Continue cap a Torralba de los Frailes i el següent punt de la ruta, el Monestir de Piedra. La meua sorpresa ha sigut que el nom es degut al Riu Piedra i no al mterial de construcció del monestir. Continuen les sorpreses.... açó està ple d'autobusos i cotxes, es un lloc molt turístic. La muralla que envolta el monestir.Continue cap a Nuévalos i l'Embassament de Tranquera.

Aprofite una parada per a fer foto per a llevar-me el forro de la jaqueta. Continue pel costat del Riu Mesa, arribe a un balneari al costat del riu.

Els auelos banyant-se en un naiximent d'aigua calenta al costat del riu.

Parets de mes de 70 metres d'altura plenes de nius d'aus.


A pocs metres el Santuari de Jaraba.

 

Amb pardalots sobrevolant.


Ja no se quants canvis de provincia porte.

El cas es que el paisatge es espectacular.

Detall del xampinyó dalt de la penya.


No se quantes vegades he creuat el riu pels pontets d'un costat a l'altre del barranc. Passe Calmarza, Algar de Mesa, Villel de Mesa i quan arribe a Mochales veig una xiqueta en un flotador, marca 32º C... Blanc i en botella ORXATA!!!!!

A les 13'15 em torne a posar en marxa, esta vegada mes fresquet. Puge un port prou xulo i sense tràfic, no se com es dirà. Finalment arribe a Molina d'Aragó, que no està a Aragó. Es província de Guadalajara.

Per ací he fet un fum de quilòmetres, primer he anat  cap a la gasolinera però com estaba fora del poble torne arrere per a fer la foto. Després veig un indicador cap al Barranco de la Hoz, que es cap on tinc que anar i vaig cap allí. Però al fer-ho, deixe de tindre una gasolinera prop i ja he entrat en reserva, així que torne a la gasolinera de Molina per a fer el segon repostatge amb 260 km i després tornar on estava abans. Pare a Corduente a dinar, es l'unic bar que hi ha. Primer demane una cervesa ben fresca, que boooooooo

Per a dinar no tenen menú, o racions o entrepà. Demane dos racions una de aletes de pollastre i una altra de morro.Amb un refresc i un tallat..... 23 €..... CUANTO??????!!!! 23 € Directament m'han atracat, me l'han clavat doblada. Amb 23 € a Molina d'Aragó m'hagura fet un senyor menú a la plaça del poble amb millors vistes. La próxima vegada que estiga per ací ja se on NO anar.

Em pose en marxa de nou i de seguida comença l'espectacle.

Santuari Verge de la Hoz.


Continue cap a Escalera i ací venia la part xunga de la ruta...... segons el google puc anar fins Fuenbellida però segons el GPS no. Així que no sabia si podia continuar o tendria que tornar arre i desfer el camí. El anar veient indicadors del Camí del Cid em donava confianza per a continuar avant. de sobte he arribat a Fuenbellida i he passat de vorer que l'hora d'arribada a casa era a les 22'30 a ser a les 20'50... QUIN DESCANS!!!!!😅😅😅

Continue per una carretera espectacular camí de Peralejo de las Truchas i el Riu Tajo.

A un costat del pont la província de Guadalajara i a l'altre costat la de Conca..... i el pardalot sobrevolant.


Continue cap al Naixement del Riu Cuervo i Tragacete. Mira que m'agrada la Font Sacea😅


Continue cap a la Llacuna del Marquesado.

Valdemeca, es un homenatge a un accident aeri on van perdre la vida tots els ocupants de l'avió.

Arribe a Cañete, no pare perquè comença a fer-se tard i em queda una parada. Continue per la Nacional cap a Carboneras de Guadazaón..... em passen Marquez, Lorenzo i Pedrosa..... però com jo soc Dovizioso no puc seguir-los 😅😅😅😅 Continue cap a Cardenete i després arribe a un altre lloc que tenia pendent de visitar. Ha merescut la pena. Platja de Víllora 😉

Em torne a posar en marxa direcció Utiel, on pare a fer el tercer repostatge amb 256 km. Per ací marca 34º C😓, em faig un café fresc i ja sense parar em teletransporte per l'autovia fins arribar a casa a les 20'42 i 935 km al cul.

Mes o menys el mapa de la ruta, que al final sempre eixen mes dels previstos 😅😅😅


Ací la resta de fotos.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=rafel.vidalsoler&set=a.10159220361111138

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada