4/1/22

Fort de Bèrnia

 Hui primera ruta ciclista de l'any. Una barbaritat de ruta que tenia pendent de fer ja fa temps, cortesia de Carlos. El Fort de Bèrnia.


A les 6'40 sona el despertador, ja ho tenia tot preparat, només falta carregar la bici al cotxe. M'ha sorprés que ja han llevat el peatge a l'autopista a Gandia. Arribe a Altea la Vella, descarregue i em pose en marxa a les 8'25, no fa gens de fred.

Primer un tros de carretera i comença la pujada, Carlos ja m'havia dit que me'n recordaria d'ell. Així que avisat estic..... 8 km durs. Primer era empinat però com estava avisat tampoc m'ha paregut tant. Després va la cosa "increschendo", però com està ben asfaltat i ho he agarrat en calma tampoc estic asfixiat.... bé.... un poc si, fa calor. Així que pare a llevar-me alguna pell.

Vaig pujant a la marxeta, però lo pitjor de tot es quan ve una recta llarga i veus el percal. Mes mal que bé, fins que s'acava l'asfalt, al Colladet d'Oreca, però tira que te va.... fins que arribe a un planet i la senda va a la dreta..... quasi que m'he alegrat perquè ja no podia mes.

A partir d'ací es on me'n he recordat mooooooooooooolt de Carlos 😂😂😂😂 Tenia raó!!!! Es 1 km d'espentar la bici, fins que arribes ací.

Les vistes de les restes del Fort estan bé.


Però les que reialment estan xules son les de les vistes, llàstima de la boira i que no s'aprecia bé Benidorm, Altea....


Menys mal que m'he portat una samarreta de manega curta, ja he dit que fa calor. Casualitats de la vida, la xica que m'ha fet la foto treballa amb la meua dona.

Esmorze, em proteccione i cap abaix, comença bé.

Però de seguida s'acava la senda, arribe a una pista i baix a un mas tot ple de cotxes. El ciclista d'abans carregant la bici a una furgona. Un poc d'asfalt i em desvie per un camí cap a una zona d'acampada. El track anava recte però no veia res perquè hii havia una furgona aparcada davant. Comença una senda que està prou bé, primer baixa i després puja fins que arribes al Mur de Trump.

Hi havia un poc abans un desvio, però jo vaig per on diu el track. Rodetge el mur i continue per on diu el track. Em trobe amb dos homes a una excavadora..... em diuen que per ací no puc passar, que es una propietat privada i que l'altre dia ja li van obrir la porta a un altre ciclista. La veritat es que m'ha parlat en educació... li he dit que no sabia per on eixir al camí i m'han dit que m'obrien la porta. Li pregunte a l'home si es un bar perquè hi han molts cotxes i em diu que es una residència amb psicólegs......


Continue pujant pel Morro de la Ventolera i al poc comence a vorer el Penyó d'Ifach.

Comença una baixada pedregosa.

Després en ve una altra, està xula. Arribe a un poble, Pinos. Veig un bar però està tancat. L'home està per fora netejant i li pregunte si em ven un refresc i aigua..... em diu que no.... no ho deu d'haver passat tan mal en el confinament. Ja se on NO esmorzar si vinc per ací en la moto. Continue per una baixada mes xula encara que l'anterior, les baixades entre pins sempre estan xules. 


Estic cansat, vaig menjant dàtils però estic bevent molt poquet perquè cuasi no em queda aigua. Continue baixant fins arribar al costat de l'autopista, un poc mes avant hi ha una baixadeta que havia vist en fotos però que quasi em passe de llarg.


Finalment creue l'autopista per baix i comence a pujar de nou, estic mortimer..... fins que arribe a una caseta.....


Comence a cridar preguntant si hi ha algú..... necessite aigua. No hi ha ningú.... em tire dins???? Afortunadament he vist un grifo.... he clavat el cap baix i he begut i he tornat a omplir la botella. Continue pujant.... ja queda poc. El Castell de Mascarat al fons.

Finalment ja arribe dalt... protes, aigua i cap abaix.

La senda es moooooooolt xula, crec que es la millor baixada de la ruta.

Les vistes del Penyó son continues.


Crec que ha sigut la baixada en que mes m'he divertit, tot i el cansament.

Arribe a la Nacional. Em lleve les protes i em canvie la samarreta. Em lleve la de mànega curta i em pose la llarga, per ací fa un poc de vent. Em queden uns 7 km de carretera fins arribar al cotxe. Es molt però amb el desnivell que hi ha per ací si vas buscant camins segur que tardes 1 hora mes que per la carretera.

Arribe al cotxe carregue trastos i vaig a buscar un lloc per a dinar. Ahir em deia un amic que sempre trobe bons llocs per a menjar..... sempre NO.... quan no encerte el que faig es no posasar-ho. Hui he anat a dinar a un lloc.... menú 18 €.... sense beguda 4'30€ mes i sense café 2'10€ mes, en total 24'40€.... sempre no encerte.

Vaig al cotxe i novament per l'ex-autopista cap a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada