9/5/21

Volcà d'Agràs-Pozas del Real-Castell Chirel

 Ja fa temps que volia anar al Castell de Chirel entre Cofrents i Cortes de Pallás, ahir per fi vaig anar.


Divendres per la nit vaig treballar, em vaig gitar un poc abans de les 7, a les 7'30 em va despertar un soroll fort i fins passades les 8'30 no em vaig adormir de nou, fins a les 9'30 que va sonar el despertador. Un poc abans de les 10 em pose en marxa cap a Cofrents.

Quan arribe, el bo de Gabi ja estava esperant-me per a fer una ruta cortesia de Pep Rutadura. Ens posem en marxa per una senda pel costat del Riu Cabriel, pugem per una sendeta i arribem a una sénia com la de Cases del Rio, però mes xicoteta i moderna.

Creuem a l'altre costat del riu i comença la pujada pel Camí d'Alance fins arribar al Volcà d'Agràs on està la famosa pedra.Amb unes vistes espectaculars de Cofrents, la Central i els rius Cabriel i Xúquer. Continuem desfent un tros del camí i baixem un poc per a començar a pujar de nou pel Camí del Ahorcado 😖 passant per baix de la carretera i arribar a l'Embalse d'Embarcadero. Continuem pujant pel Camí de las Pedrizas, el deixem per una senda i pel costat d'un bancal sorprenem a una cabreta menjant que no ens havia ni sentit ni olorat. Continuem pel costat de la Casa de Petra, tot i que te un cartell de Oroque, la casa d'Oroque està abans. Anem alternant sendes i camins de terra i camins asfaltats. Després de passar la Rambla de Ripas ve una forta pujada. Al poc comencem a baixar, parem a un descampaet que fa un bon mirador. Al fons es veu el Castell de Chirel, però encara ens queda molt per arribar allí, primer tenim que baixar a la Rambla del Real, on estan las Pozas del Real.


Hui era un dia molt apropiat per a pegar el primer bany de l'any.... quan li vaig vorer les fotos a Pep i vaig vorer la previsió del temps, vaig tindre clar que hi havia que agarrar el banyador. Després de dinar i fer un bon reportatge fotogràfic ens posem en marxa de nou, fins ací hem baxat bé però ara hi ha que pujar empentant les bicis. Una vegada de nou al Camí del Real continuem baixant i pujant, ens desviem pel Camí del Pansero i al poc ens trobem amb una solsida que talla el camí. Diu Gabi que ja porta anys així. Arribem a l'Embassament de Cortes per on desemboca la Rambla del Real, en la que ens hem banyat abans. Continuem pujant pel Camí de Cofrents a Cortes i comença el patiment..... comença a agarrar-me rampa a la cama esquerra. Anem un bon tros pel costat de l'embassament pujant fins que ens desviem per anar al castell. Hi ha un tram d'escales que hi ha que empentar, els trossos que es pot pedalejar no estic per a moltes alegries.


Continuem pujant pel camí, no hi ha molt de tram fins arribar dalt de tot però si que es dur.

Las vistes des de dalt son absolutament espectaculars, ha merescut la pena pujar.Peguem una passejada pel castell i els voltants i ens disposem a baixar de nou.


Que barbaritat!!!!!😡😡😡😡😡 En el que he patit per arribar dalt i lo prompte que hem arribat baix 😅😅 i aixó que no he pogut soltar frens perquè de seguida notava mal a la cama. Una vegada de nou al Camí de Cofrents a Cortes ha vingut el pitjor.... continuament venia agarrant-me rampa. Ja feia mooooooolts anys que no ho passava tan mal.... tinc que donar-li les gràcies a Gabi que ha anat remolcant-me unes cuantes vegades fins que ha vingut una baixadeta..... baixadeta molt xula, encara que com abans no he pogut soltar frens com m'haguera agradat.


Com al mapa diu que estem per la Loma del Mojón.... li diré la Senda del Mojón 😇😅😅😅 Arribem a l'Embassament de l'Embarcader on està la gent esperant a pujar al vaixell. Nosaltres anem directes al baret a per dos refrescos cadascú..... ens hem quedat els dos sense aigua tot i portar mes de dos litres. Ha fet molta calor. Continuem pel Camí de la Presa, eixim a la carretera i em torna a agarrar rampa a la cama. Arribem a Cofrents i anem directes a un bar per a fer-se un altre refresc a les faldes del Castell.

Una ruta espectacular, llàstima de les rampes que m'han agarrat i que m'han impedit disfrutar dels últims quilòmetres de la ruta. Està clar que el dormir menys de dos hores després d'haver estat treballant per la nit no es el millor per a fer una ruta en bici, i menys encara en un dia de tanta calor. Com va dir Terminator: TORNARÉ!!!!!

A l'espera del vídeo de Gabi, ací estan les fotos https://www.facebook.com/media/set?vanity=rafel.vidalsoler&set=a.10159086300991138  i ací està el perfil de la ruta.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada