22/9/18

Benafigos 2.0

Farà cosa d'un mes vaig anar amb el meu "Guia Espiritual dels Bons Esmorzars", Rafa El Sorri, a esmorzar a Benafigos per a degustar el fantàstic esmorzar que fan allí. Però ens vam endur la sorpresa de que això soles ho fan els caps de setmana. Així que hui si que si

Per desgràcia Rafa treballava i no podia vindre. Eixim matí Maite i jo, a les 7'20 de la gasolinera. Com està lluny no queda altre remei que anar per autovia. Parem a l'area de Sagunt per a descansar un poc i fer-se un talladet i continuem fins arribar a Castelló de la Plana, on ja deixem l'autovia per a dirigir-nos cap a Ribesalves per l'Embassament de Sitjar. Continuem cap a l'Alcora, Costur, Les Useres i Atzeneta del Maestrat on pare per a fer el primer repostatge. Tot per unes carreteres xules, divertides i sense tràfic. Continuem cap a Benafigos on arribem a les 10'20. Molt bones vistes des de la finestra del bar.

De seguida comença el festival gastronòmic. De primer un plat per a cada un.... amb ou, bacon, mandonguilla de carn, dos aletes de pollastre i abadejo.

Avise a Maite.... no menges pa que no podràs amb les altres coses. de seguida trau dos plats centrals.... conill amb tomaca i vedella (no recorde amb que).

Trau dos plats mes.... corder i pinxos.

Trau dos plats mes.... corder i carxofes.

La cosa pinta mal.... molt mal jajajajajaja

Llevat del plat principal.... dels altres ha sobrat de tot. érem dos menjant però hi havia menjar per a quatre. 17 € amb tot el que hem menjat (i el que ens hem deixat als plats) mes la beguda i el cafè es baratísim. Decidim pegar una passejada.... per a que baixe jajajajaja Passem per l'esglesia i la Presó, a la postre ha sigut l'unic que hem caminat.

Com el poble està just dalt de la muntanya, les vistes son espectaculars

Ens posem en marxa cap a les 11'30. Comencem a baixar però hi ha un cursa ciclista i tenim que parar una estona, a un encreuament un Guàrdia Civil em recomana que vaja per una altra carretera.... son mes quilòmetres però no estaré parat esperant. Així que li faig cas i vaig cap a Atzeneta del Maestrat, la Torre d'en Besora i Catí on parem a comprar uns formatges. Hi havia cua davant de nosaltres i darrere encara ha entrat mes gent.

Reprenem la marxa i tornem cap a Els Rosildos, Els Ivarsos i Atzeneta del Maestrat novament, ací volíem comprar pa redó.... fogasses diuen ací però a dos panaderies que anem no en tenen i ja no busquem mes, son les 14'00 hores i com no tenim fam continuem.
Tornem per la mateixa carretera que hem vingut per Les Useres i Costur. després ens desviem cap a Figueroles i Llucena. Un poble enmig d'un port de muntanya, impresionant el desnivell dels carrers i les cases. Arribem al següent poble, Castell de Villamalefa i parem a descansar i beure mes que res perquè fam no tenim molta. Ens demanem una amanida i dos plats d'entrant.

L'unic que ens hem menjat han sigut les clòtxines, l'amanida i les verdures saltejades la veritat es que no eren res de l'altre mon i han sobrat. Damunt ens ha costat mes el dinar que l'esmorzar 25 €. La pròxima vegada que vinga per ací ja se on esmorzar i on NO dinar.
Reprenem la marxa baixant primer el port.... i després pujant-lo fins arribar a Sucaina, Montanejos, Montan, Caudiel i Xèrica on parem per a fer el segon repostatge. Si continuem ruta arribem a casa a les 21'00 hores i queden 355 km.... si tornem per l'autovia arribem a casa a les 18'00 hores i son 155 km.... blanc i en botella.... ORXATA!!!!!
Agarrem l'autovia direcció Sagunt, la circumval·lació de València i abans d'arribar a l'Alcudia parem a una gasolinera, descansem un poc, estirem les cames i continuem per arribar a casa a les 18'15 hores i quasi 600 km.

Al final encara hem patit una mica de calor i tot, per Xàtiva marcava 36ºC. ens ha faltat caminar un poc mes perquè pràcticament hem estat aseguts tot el temps, sobretot damunt la moto. El mapa de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada