16/2/14

Abocaetes Xixona

Hui una bona ruta amb la bici. Les rutes Made in Pedro mai defrauden. A les 7'15 arribe a Cocentaina i en arribar Tono ens anem fins La Sarga, una pedania de Xixona, lloc d'eixida i arribada.
Comencem a pujar, es tot cap amunt. Anem per una senda molt xula fins arribar dalt del Port de la Carrasqueta.

Una imatge val mes que mil paraules. 

Les vistes des de dalt del Port son espectaculars.

Però com estem a Xixona.... hi ha torró. Comencem a baixar per una senda que està just dalt del port. Passem per la Font de Bugaia i gran quantia de masos. Unes sendes molt xules i divertides. Baixant darrere d'Alfonso tot pareix mes fàcil, fins i tot he baixat una abocà amb molta pendent que si haguera anat soles no l'haguera fet.
Pedro sempre es trau algun as de la mànega.

Arribem a Xixona creuant un riuet i anem a esmorzar. Desgraciadament el bar ha sigut el pitjor de la ruta. Apart de que l'entrepà no era gran cosa ens han pegat una canyà flipant. 8'20€ per barba.... sense dubte un bar al que no tornarem.

Reprenem la marxa, anem per dins d'un barranc, en algun tram hi ha un poc d'aigua però està tot sec, ens llevem roba perquè està fent calor. Arribem a la Font de Nutxes on reposem aigua i continuem. Fem un tros de carretera del Port, just per davant de la gasolinera abandonada i de seguida ens desviem. Primer per un camí asfaltat, després sense asfalt i després senda. Senda cap amunt per pujar dalt del Port de la Carrasqueta. El desnivell es important i el meu baix estat de forma encara mes.

He patit moltisim per arribar dalt, hi havia prou de trams que he anat empentant la bici. Quasi em muig. La senda es bonica i en un poc de forma física es pot pujar prou de trams. Arribem dalt del port fent un poc de carretera al final. Després ha vingut el bombonet de la ruta. La mateixa senda que havíem fet de pujada.... ara l'hem fet de baixada... I QUE BAIXADA!!!!!!! Ha sigut espectacular. Hem baixat "a cuchillo", des de que vaig fer la baixada de Planillé a Ainsa darrere de Migue i Marcos, no havia fet una baixada d'esta manera. Esta vegada anàvem tots junts i jo anava darrere de Ramón i Alfonso. No se que ha sigut mes.... si espectacular o divertida.
Arribem novament a la pedania de La Sarga i carreguem trastos als cotxes per tornar a Cocentaina. Un molt bon matí amb un bon oratge i una bona ruta.... llàstima el bar. Ací està el meu vídeo.
 http://www.youtube.com/watch?v=wpr_VnNfub8
I ací el de Tono... que wapa l'ultima senda.
 http://www.youtube.com/watch?v=C6HRgNuhte8

El perfil de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada