21/6/13

Les Caves de Mariola

Hui a les 7'04 del matí començava l'estiu, a les 7'30 jo començava la primera ruta d'estiu. Ha sigut una ruta mixta..... meitat amb bici meitat a peu.

Com volia retallar una mica de temps he pujat cap a l'Ermita de Sant Jaume i Els Teulars, ha tocat empentar un poc la bici fins arribar a la Font del Teular, Bocairent al fons.

En 40 minuts he arribat a Santa Barbara, a pesar de les fotos que he fet a l'anterior font. He guanyat prou de temps encara que sense dubte es millor fer aquesta senda de baixada. Continue pel PR fins arribar al Camping i de seguida a buscar la primera cava, la Cava Gran de Xàtiva.

M'ha costat un poc de trobar perquè no hi ha ninguna indicació, els dos pins que es veuen darrere, estan just damunt la boveda, increïble que encara estiga en peu. Tot i estar ja per damunt dels 1.000 metres encara queda pujar mes, esta vegada cap a la cava mes famosa de totes, la Cava Arquejada.

Després de pegar un mos i omplir aigua continue. La pròxima cava està prop, la Cava de l'Habitació.

Hi ha una altra cava prop, la Cava del Teix però està baixant cap a Agres així que puge al Cim del Teix o del Comptador, on estic una estona xarrant amb el vigilant forestal i disfrute de les vistes.

La següent cava també està prop i apenes tinc que desviar-me un poc, la Cava del Buitre.

Desfaig el poc camí que havia fet i entre a una senda que no coneixia per anar cap a la següent cava. Es un camí gens ciclable, llevat d'uns xicotets trams que puc fer pujat la majoria ho he fet a peu. He passat prop de la Cava del Portell, però com no hi ha cap indicació l'he passat de llarg. Des de lluny la Cava d'En Miquel pareix un castell.


A esta cava no havia estat mai. Es una autèntica passada, es enorme i amb eixos contraforts encara pareix mes majestuosa, llàstima que estiga enfonsant-se. Continue per la senda, hi ha pocs trams ciclables i per a pujar al Cim del Portí encara menys.

Les vistes son fenomenals, estic damunt dels Mas de Fontanarets, el que es veu el reflexe del sol des de ma casa a l'Olleria. De prop pareix la casa de Falcon Crest.

La següent cava no te sostre, es la Cava dels Taulellets.

Un poc mes avant hi han unes curioses formacions rocoses.

Estic per dalt del Camping, prop de la Cova de Bolumini, però ja està fent-se tard. Baixe al Camping i descanse un poc i agarre aigua per a continuar. Al poc de reprendre la marxa..... clock!!!!!!! que passa???? pareix que s'ha trencat el nucli de la roda de darrere i no puc pedalejar. Toca caminar fins arribar a casa i estic lluny.... COM NO HAVIA CAMINAT PROU!!!!!!!!!!! Menys mal que ja estic prop de la Trialera de la Sarsa. Practicament puc baixar-la quasi tota però una vegada a la Via del Xixarra em toca empentar la bici de nou.

Puc baixar un poc fins arribar a la Font d'En Ferrís i el Pont Darrere la Vila on finalitza la ruta. Molt mes tard del que tenia pensat, tot i que han eixit pocs quilòmetres, he perdut quasi una hora.

Crec que la ruta es pot millorar, es tracta d'anar mes directe fins arribar a la Cava d'En Miquel i tornar arrere.... ja ho tornaré a provar mes avant. El vídeo està ací i la resta de fotos ací.

El perfil de la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada