26/7/10

Terol

DIVENDRES

Divendres després de currar, dutxar-se, dinar i descansar una miqueta vam eixir amb la moto per a passar el cap de setmana a Terol, a les prediccions hi havien tronades locals, aixina que vam posar el xubasquer a la motxilla.
Sobre les 17'40 vam anar a la gasolinera per omplir el dipòsit, em vaig fer la ruta al google i la tenia memoritzada, però com era un poc mes tard del que havia pensat eixir, vam anar per l'autovia fins a Xest, a partir d'ací ja eren tot carreteres nacionals, comarcals.... i de la España Profunda que diu Eduard.
Vam passar per Vilamarxant, Lliria, Casinos, Chelva, Tuejar.... una carretera bonica i per la que estàvem disfrutant, però.... estàvem apropant-nos a la negror i per Titaguas es va posar a ploure. Vam parar a una gasolinera i la xica ens va dir que acabava de començar.... aixó vol dir que anavem a creuar tota la zona per la que estiguera plovent. Aixina que mentre reposàvem ens posem els xubasquers.
Arrivem a Aras de los Olmos i comencem a baixar i pujar portets plovent arribant a Sta Cruz de Moya a la província de Conca, ràpidament tornem a entrar a la província de València i creuem Casas Bajas, Casas Altas on continuava plovent i per Ademus agarrem una Nacional que ens du per Torresbajas i Torresaltas cap a la província de Terol. Per ací plou a ratets però la carretera está tota banyada. Creuem molt de poblius com Libros o Villel fins arribar a Terol on ja no plou gens i es veu el cel ras a pesar d'estar la carretera banyada.

Arribem al Parador que està a 2 km de Terol sobre les 22'00, no està mal 4 hores per a fer 260 km, dels quals uns 100 plovent i només tenim els peus banyats, el recepcionista ens diu que ha caigut una bona amb trons i tot. Aixina que després de pujar a l'habitació ens canviem i amb un taxi anem a Terol per a sopar, teníem pensat pegar una passejada però com fa frescor tornem al Parador.


DISSABTE

Hui toca visita a Albarracin, després de desdejunar agarrem trastos i eixim, fa un dia molt bo i anem per una carretereta molt xula, aixina que es quan realment comencem a disfrutar del viatge amb moto. Anem parant-nos al costat de la carretera per a vorer un castell i un aqüeducte romà excavat a la roca.... només son 200 metres però em recorda a les Covetes dels Moros ja que tens que anar agaxan-te.

Arribem a Albarracin, es un poble xicotet però es molt bonic i està molt ben arreglat i condicionat per al turisme, tot ple de tendetes de records i restaurants, NO HO DIC PER RES SENYORS ALCALDES DE BOCAIRENT. Anem a l'Oficina de Turisme i ens indiquen unes empreses que organitzen visites guiades i de les quals ja teníem un cupó de descompte que ens havien donat al Parador. Anem a la Plaça Major d'on eixia l'excursió i on hem passat tot el matí.

Son les 13'00 hores i ja fa caloreta, anem a fer un altra visita, la del Castell. Ací es on una vespa hem podria haver amargat el dia ja que la molt filla de p*** em va picar al llavi. Ràpidament Maite i unes altres dones que també estaven a la visita guiada van fer fang i amb un mocador me'l vaig posar i anava fent pressió, la veritat es que em va vindre molt be, ja que quan vam anar a dinar ja no tenia gens d'inflamació.

Mentre estàvem dinant, decidim tornar a Terol ja que el guia ens havia dit que hi havien dos excursions guiades gratuites, una a les 17'00 i l' altra el diumenge a les 12'00 aixina que després de comprar uns records ens anem cap allí.
Vam tardar una miqueta on trobar el lloc des d'el que eixia la visita guiada, clar... com es tan gran jajajajajaja
Després d'esta visita, vam anar a vorer un aljub que hi ha baix de la Plaça del Torico.

Després vam anar a vorer el Mausoleu dels Amants, però ens van dir que estaven a punt de tancar (les 20'00 hores) i que obrien a les 10'00 del matí. Aixina que vam anar al Parador on es vam dutxar i vam descansar una miqueta fins a que vam baixar a sopar.... menut soparot que es va arrear. Teníem pensat anar a Terol per a pegar una passejada, però com estàvem cansats vam decidir quedar-nos a la terrassa del bar fent-nos un cafenet i una copeta tranquil·lament.

DIUMENGE

Hui fa un solet de categoria, aixina que després de desdejunar anem a Terol per a vorer el Mausoleu. Però abans unes fotos del Parador.Després de la visita, anem a comprar un poc d'embotit i cap a casa, llàstima que el pernil no capia a la maleta de la moto.
Tornem per la mateixa carretera per la que havíem vingut, però com ara no plou la podem disfrutar, també anem parant-nos per a vorer coses, com Ademus...... vistes de paisatges....... una cascada d'aigua...


.... l'Embassament de Loriguilla...A mesura que anàvem apropant-nos a València, anàvem notant com l'aire era molt mes calent per ací que per allà dalt. Arribem a Chiva, son les 14'40 i anem a dinar al mateix restaurant que hem anat estos dos últims anys durant les carreres de motos a Xest. Menut dinarot que es vam arrear. Després eixim i per l'autovia cap a casa. Vam arribar a l'Olleria a les 17'25. Quasi 700 km en 48 hores. Vam deixar els bartuls i es vam canviar per anar a Bocairent a arreplegar a la tropa.

Un viatge en el que hem disfrutat molt, llàstima de la pluja del divendres que ens va retardar, però dissabte i diumenge molta calor. També es molt recomanable la visita a Albarracin, ja que va ser el que mes ens va agradar. De fet, haguera valgut la pena quedar-se allí i fer un dia una visita a Terol ja que no vam poder vorer les dos torres i unes pintures rupestres.... ja tenim excusa per a tornar.

Aquesta es la ruta que vam seguir.


Mostra un mapa més gran


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada