15/7/12

Mora de Rubielos - Alcalá de la Selva

Ahir fam fer un mini-dia de vacances sense xiquets... així que vam agarrar la moto i cap a Mora de Rubielos. Es vam alçar matí per a poder estar allí a hora d'esmorzar i després de repostar arranquem sobre les 7'10.

Primer vam fer un tros d'autovia fins Lliria, continuant per la mateixa carretera arribem a Losa del Obispo on ja comencen les revoltes. Passem per Chelva, Titaguas i Aras de los Olmos on parem per a fer-se un cafenet, l'unic bar que veiem està tancat i ens tenim que desviar un poc per a entrar al bar d'un hotel on hi han 4 moters.

Després de fer tot el que teníem que fer, reprenem la marxa desviant-mos de seguida cap a Arcos de las Salinas i per una bona carretera passem per Torrijas, Manzanera i per baix de l'autovia fins Mora de Rubielos on arribem a la Plza. de la Villa a les 10'15.

 Enfront hi havia un bar, però anem a un que habiem vist uns metres mes abaix amb cadires al carrer i a l'ombra. Pareix que vam encertar.

 A continuació ens dirigim cap a l'oficina de turisme que està darrere d'este portal, a la web de l'ajuntament havia vist que tenien una visita guiada a la localitat.

Que estrany.... està tancada i ens diu que anem al Castell.... doncs bé.

Al Castell el xic que hi ha venent les entrades ens diu que ell es el que fa la visita guiada però que la xica de l'Oficina de Turisme està de vacances i l'ha de substituir i no pot fer la visita..... una empleada d'una oficina de turisme de vacances en període alt de turisme?????? que fort!!!! Si no poden emplear a una persona per substituir-la, que se'n vaja 15 dies de vacances en període alt i que no donen un bon servici no em pareix molt correcte.

En fi... el xic ens explica que vorer a Mora de Rubielos i als pobles del voltant i entrem al Castell.














Al Calaboç, es veuen els noms de 4 persones, son Maquis empresonats després de la Guerra Civil.

Després de vorer el Castell passegem pel poble, totes les cases tenien adornades les baixades de les teulades.


















Després de la passejada ens volíem anar a vorer una cascada d'aigua, però ens passem de llarg l'entrador i arribem a Alcalà de la Selva,. Ací l'Oficina de Turisme no està tancada i la xica ens diu que podem anar a vorer, encara que la visita al Castell ja l'han feta.












Ens dirigim pel Carrer de Las Ollerias jajajajajajajajaja a vorer un Acueducte i una font.



Pel camí ens trobem una esgolaora com la del Sto. Cristo, encara que està els xiquets del poble no l'han disfrutada.

Ja s'ha fet l'hora de dinar, així que busquem un lloc on poder reposar bé les forces, una bona Paletilla de corder, ara bé (que no musulmà) l'entrepà de l'esmorzar era tan gran que ens consta deixar el plat buit.... i mira que jo....


La xica de Turisme ens havia dit on estava l'entrador per a vorer la cascada (però que duia poca aigua en esta època de l'any) però abans ens parem a este monument
Una vegada deixada la carretera, ens toca fer una bona caminata, el camí està prou mal, en el cotxe potser m'haguera atrevit però amb la moto no. Després d'arribar a una font que està seca hi han dos senders, un de deu minuts per arribar a la Cascada de la Hiedra.

 I un altre de cinc minuts per un Barranc per arribar a este curiós arc de pedra.












Quan arribem a la moto son quasi les 17'00 hores i estem cansats i deshidratats, així que decidim tornar ja cap a casa i no anar a visitar ningun altre poble. Arribem a Mora de Rubielos i parem a la gasolinera, repostem i ens fem uns refresc molt fresquets.

A les 17'40 arranquem per a fer autovia i manta sense parar per arribar a la porta de la cotxera a les 19'45 amb 503 km i un mal de cul "que te cagas"

Esta es la ruta que hem fet.

Ver mapa más grande

I ací unes "quantes" fotos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada