13/9/10

Barranc dels Tarongers i Senda Enginyers cremats

Hui com tenia que anar a Bocairent per a dur el cotxe al taller, he aprofitat i he agarrat la bici per a pegar una volta per les zones cremades del Barranc dels Tarongers i la Senda dels Enginyers.

Després de deixar al xiquet en escola he anat i quasi a les 10'00 estava pedalejant, feia calor, he baixat pel cementeri i per la Font d'En Ferrís cap a Els Corrals i el Barranc dels Tarongers, la primera cosa que he vist es que ha pesar de la virulència del foc que no l'ha pogut resistir ni les roques no han mort tots els animals.


Les imatges del Barranc son lamentables...




Encara que a les parts mes fondes s'ha salvat alguna coseta, esperem que el riu done vida.



M'ha sorprés que varis dies després encara eixia fum

Després he arribat a la Senda dels Enginyers i tal i com preveia la primera part no està cremada.... de moment.

Una altra cosa que m'ha sorprés, es que la mateixa Senda ha fet de tallafocs..... a vore si encara hi ha que mantindre les sendes netes per a tindre tallafocs improvisats???? aleshores.... perquè ens prohibixen els pas????

Després ja ve la part de la Senda cremada, seran uns 2 km, molt menys del que m'esperava, encara que la part d'Agullent si que ho està.

Fins i tot hi ha un punt en que la malesa no deixa passar i anava arrapant-me les cames, després he arribat a la pista de la Font del Patge i allí també ha fet de tallafocs encara que no he arribat fins a ella.



Una volta dalt del Torrater, he vist un camió de bombers que estava allí parat, pel Mas de Vicedo he baixat a l'altre costat de la serra, a l'Ermita de la Verge de la Llum, hi havien varies brigades tallant els arbres cremats i un altre retén.

En definitiva, he vist el Barranc tal i com m'esperava, tot cremat i la Senda menys afectada del que pensava.

L'altre dia vaig fer una foto d'una cosa curiosa que em vaig trobar a la serra, hui en he vist una altra.


El perfil de la ruta.

2 comentaris:

  1. ara un sujetaor... jajaja teu trobes tot. que llastima de paisatje aunque te molt bona pinta esta ruta.un saludet

    ResponElimina